![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-2SkE-pluhrMjh3EeX1GAF8VUula7h4Z9jUdAE29w64gPJ06HkcqLtFt3VWxbR6m6RZAKvtoa3HHgAdnKKHcnzl-vE7613zh_74rZJLJMYuB4tVGvGM095La9tAEtvc62Pyon0z5hEHo/s320/blue+tako.bmp)
bLUE TAKO
Bahan A
4 cwn air
1 cwn gula
1 bungkus tepung Hoen Kwe (hijau)
Bahan B
4 cwn santan (1 biji kelapa)
4 sb tepung jagung
1st garam
sengkuang/jagung
Cara2:
1.Campurkan semua bahan A dan dengan menggunakan api perlahan, kacau adunan hingga adunan menjadi pekat dan berkilat...tutup api.
2.Tuang adunan dlm bekas....jangan sampai penuh, kira-kira 3/4 drpd bekas.
3.Lakukan perkara yg sama utk membuat bahan B...kemudian tuang di atas lapisan hijau.
4.letaklah jagung di tengah @ ape2 yang anda suka dan masuk dlm fridge.
0 comments:
Post a Comment