Sunday, August 15, 2010

bahulu gulung


Bahulu Gulung Coklat Mini

Bahan-bahannya:
2biji telur
50gm gula halus
10gm tepung jagung
15gm serbuk coklat
25gm tepung gandum
½ sudu teh ovellete
25gm mentega (cairkan)
½ sudu teh esen vanilla
Jem strawberry secukupnya.

Caranya:
1.Campurkan tepung gandum, tepung jagung dan serbuk koko kemudian diayak
2.pukul telur, gula dan ovellete hingga kembang.(pastikan betul2 kembang)
3.Masukkan bahan2 yang diayak tadi gaul perlahan hingga tepung hilang dari
pandangan@ sebati.
4. masukkan mentega yang telah dicairkan.Gaul sebati.
5.Tuang dalam loyang ukuran 22cm yang telah dilapik kertas dan di sapu minyak, (adunan lebih
kurang setinggi 2cm).
6.Bakar dalm oven selama 10 minit suhu 180ºc.
7.Angkat dan balikkan ke atas kertas roti yang telah ditabur gula halus atau serbuk koko.
8.Sapukan jem ¾ adunan lalu digulung kemas dan wrape dengan cling film.Boleh dipotong dan dihidangkan bila sudah sejuk.

0 comments:

Post a Comment