![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRVyMGXOQ6C8NnpSCz_2OXRJyoQf1RTPNhX9E4Jh0wCExOlUIhGiy57LGfIyLrSSfNUZj4Bl_vR4BDpP_jvDH4FzeAeH2wO1QjK55Vud0fruOW22pNpbeqAdWaAEli5ASrYaoo42V6c0U/s320/apam+kukus.bmp)
Apam kukus
Bahan2;
1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung beras
1 ¼ cawan air
½ cawan gula
1 sudu besar yis
1 sudu teh marjerin
Secubit garam
1 cawan kelapa parut(putih)
Cara membuatnya;
1.masukkan tepung beras,tepung gandum,gula, air ,yis dan majerin dalam bekas.
2.godak @ kacau hingga sebati, kemudian biarkan semalaman @ selama 4-5 jam(kembang)
3.setelah kembang, masukkan dalam acuan yang anda suka,kemudian di kukus selama 10 minit hingga masak.
4.keluarkan dari acuan,kemudian gaul dengan kelapa yang telah di gaul dengan secubit garam.
p/s;untuk mendapatkan hasil yang lebih baik , kacau adunanya terlebih dahulu sebelum di kukus.
0 comments:
Post a Comment